Tuesday, April 26, 2011

Student dan toyol

Buat semua pelajar UiTM yang sedang menduduki peperiksaan sekarang, good luck....Jangan bawak toyol time exam nanti...Hehehe

Wait...Toyol? (Dahi berkerut...)


Oh yeah, itu adalah istilah yang cukup sinonim dengan pelajar. Toyol disini bermaksud "Nota-nota yang dibawa bersama untuk membantu seseorang pelajar dalam menjawab kertas ujian atau peperiksaan".


Ada pelbagai jenis toyol yang dibela oleh student untuk tujuan peperiksaan seperti:

1. Toyol Henpon

Ini adalah antara toyol paling popular sebab paling simple dan canggih. Kalau yang pakai smart phone tu siap boleh letak toyol dalam format PDF. Yang tak berapa canggih akan letak nota-nota penting dalam message draft ataupun dalam bentuk gambar.

2. Toyol Poket

Cara untuk membawa toyol yang mudah. Masukkan nota kecil ke dalam poket, kalau pengawas exam tak nampak, bolehlah keluarkan dari poket. Tidak kurang juga ada yang letak nota dalam sweater baju atau bawah tudung labuh

3. Toyol Tandas

Kalau takut hendak simpan nota dalam poket atau HP, bolehlah simpan dalam tandas, kat atas divider dinding tandas atau belakang tangki simbah. Ini adalah cara paling selamat kerana pengawas exam xtahu milik siapakah nota tersebut.

4. Toyol Belajar

Ini adalah toyol paling baik dan berbudi pekerti mulia...Student biasanya menyembunyikan toyol ini di dalam otak dan ketika exam, toyol ni lah yang membantu pelajar menjawab soalan peperiksaan...Hehehe

Sekian...

P/S: Sedang membuat toyol...Lalalala

2 comments:

AnisZahra said...

HAHAHA- Tak berani den nak bawak, satgi kantoi, mati kena dismiss. Tapi kalau time quiz mmg berlambak toyol. HAHAH

Unknownlyknown said...

adoii ko p bosorkan taktik2 ni mengapaaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...