Tuesday, September 9, 2008

Puasa yang 'Terbakar'

Hehehe..Geli hati pun ada, kechewa pun ada.

Kisah ini mengenai 4 orang manusia tolol. Usia, sudah layak digelar "bapak orang".Nama pun Melayu, Islam. Nak dijadikan cherita, pada suatu hari, tadi ada kelas Hospitality. Dalam kelas tu, ada jugak bilik lain, kiranya bilik rehat pekerja dan pensyarah la...

Sewaktu asyik mendengar apa yang di ajarkan oleh Cik Yan (muka dia ada iras-iras Ning Baizura), sekali masuklah 4 insan tolol ni. Tapi, laluan untuk ke bilik tersebut ditutup oleh penghadang. So, not really disturb our lesson.

Several minutes after that, we smell a very strong 'fragarance' yang mana agak jarang dapat dihidu di bulan puasa ini.

Tahukah anda apakah bau tersebut? Yes. Bau rokok. Tak tahu la rokok jenama apa, janji rokok. Wah, I tought that all Muslim here are very good and obey whatever teached in Islam. Perhaps, I'm wrong. It is true that it is their own right for not fasting. But, why they have to show it to the public? Even non-muslim, several of my friends can respect us who fasting. Why don't they? Agak memalukan. Kalau ya pun tak puasa, merokok la di tempat yang lain, yang tidak melibatkan orang awam.

Masalahnya sekarang, walaupun tak nampak, but still we have noses to smell. So, pandai-pandaila...Kata orang, pandai makan, pandai simpan...

The funny part is when they come out from that room, they smells great. Maybe they had spray 1 bottle of perfume to their entire body...

2 comments:

~|r|a|n|d|y|~ said...

wah..
to tell u the truth,
hsemate aku before pindah rumah pun sama jer...
anyway, aku dah buat follow up utk post ak pasal beza puasa d sini n KK + WPL tu... tp gmbr nanti2lah....

ruffey said...

mwahahahahah.
bangsat eh.
oops. mana tau dia uzur ka ndak dapat berpuasa. lol

cerita pasal persepsi terhadap asal negeri seseorang dan agama, ni cerita di upm dulu.

satu petang ni aku lepak la bilik senior dgn kawan aku nih.

pastu azan maghrib. selesai azan, aku mintak excuse la dr senior tu kata aku mau gi surau sembah Tuhan.

terus dia macam terkejut ni, "org sabah, gi surau?! cam pelik"

bodoh nda? macam la org sabah ni maha jahil ttg agama nih.

aiyooo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...