Friday, September 24, 2010

Xda jawatan = Malas

Semester ni adalah semester yang aku rasa aku paling malas. Walaupun kurang satu tahun lagi nak habis belajar (degree) tapi perasaan malas tu makin menebal.

Assignment jarang buat, kalau buat pun hantar lewat. Grouping assignment lagi lah habis terbengkalai. Kalau xda orang push memang xjalan. Huhuhu

Suatu malam yang sunyi, aku pun berfikir lah n muhasabah diri," Kenapa aku malas sangat ni?".

Tetiba ada lampu mentol atas kepala.

TING!

Baru gue sadar, semester ni aku langsung xpegang apa2 jawatan, sebab biasa sebelum ni aku mesti akan jadi class rep. (Wakil kelas) untuk sekurang2nya 4 subject. But now, since I have no position at all, I become lazy and unproductive. Bila kita ada pegang sesuatu jawatan, kita akan lebih cergas, selalu bergerak dan terpaksa melupakan untuk bermalas2 kerana kita ada tanggungjawab yang harus dipikul.

Macam mana ni? exam nak dekat...Waaa (T_T)

2 comments:

ruffey said...

biasa la tu kan, self motivation.
bak kata siapa entah, kepimpinan melalui teladan.
orang kasi kita tanggungjawab, kita laksanakan.

tapi jan lupa oh sepul.

belajar tu pun tanggungjawab jugak =)

SePuLaH said...

Huhu ok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...