Sunday, November 1, 2009

Pertabalan Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan yang ke-11

MySpaceMySpaceMySpace

Ya peminat semua, lama aku x update blog (ada peminat ka masalahnya???). Hm, just wanna capub about what happen to me during this week. As many of us know, hidup sebagai seorang pelajar U memang susah, lebih2 lagi datang dari family yang sederhana, macam aku ni kan. So, by hook or by crook I have to work part time (rujuk post lepas)

Kali ini, aku kerja di Istana Seri Menanti...Wow, untuk pertabalan Yang Di-pertuan Besar Negeri Sembilan ke-11. Makan beradab. Tragedi ini berlaku pada 27 October 2009 yang lalu. Peluang yang jarang2 kita dapat tonton. Silalah saksikan.


Curi tulang di hadapan dewan untuk majlis makan malam.


Aku dan hensemboi Neldy


Inteprem ja orang belakang tu

Best la dalam majlis tu dapat tengok macam mana pakaian dorang orang kaya-kaya ni kan. Glittering, sakit mata tengok.Hehehe. Ada yang baik, ada yang demand lebih. Dah elok ktorang serve beef, nak chicken lah, fish la...Over orang kita ni. Namun, aku xkesah, janji gaji masyuk...Hahaha

Yang paling bikin sakit hati ada sorang pekerja perempuan ni, pkerja part time Shangri-La jugak la. Muka dia macam Ayu One in a Million (dapat bayangkan?Sila bayangkan sekarang dengan penuh perasaan.hehehe) ok, then betina sundal ni memang biadab la. "Kaw ingat kaw chanteeek?" Sumpah, boleh tengok muka dia perasan cantik...Sabar ja la.

Bayangkan, aku betulkan setting table atas meja, terus dengan nada tuuuuut (tafsirlah sendiri) dia marah aku. Time serve pulak, dia bole cakap "Tepi,tepi!!" (dengan kasarnya sambil tolak2.Ei...Macam tuuut...) Kalau hanya tinggal aku dan dia dalam dunia ni, aku rela bunuh diri, RELA!!!

Penat kerja berbaloi, sempat curi2 makan baki makanan guest yang tidak disentuh. Dorang orang kaya ni bukan makan sangat pun...

Hah yang paling kelakar ramai guest yang tak minum sparkling juice sebab dorang ingat sparkling juice tu wine. Sparkling juice HALAL la, and ia BUKAN WINE...Puas aku teguk, sapa suruh xminum.


Inilah keadaan tempat makan beradab itu. Aku ngan sorang pekerja Shangri-La yang "chantek" (Chantek ke???)


Ewah, xmau kalah...


Sumandak hot yang diterbangkan khas dari Sabah untuk bekerja...Cewah


Sensasi kontroversi...Boleh masuk Melodi ni.


Eh, saja mau tunjuk collection aku ~lalalala

Penat, but berbaloi...Hopefully dapat join for the next time kalau ada lagi. Post akan datang I akan ceritakan pasal 'Manusia berkepala batu' (menarik kan?)...Tunggu....

MySpace

5 comments:

ruffey said...

sial! komplit ko kumpul gelas2 tu?!!!

aku ada 1 jer, tu pun sgt hepi dah. apa lagi kalau ada semua!!!!

SePuLaH said...

Hahaha.McD dekat kan, tu la dapat kumpul semua gelas...

rahmah said...

brapa gaji ko pol? pastu camana ko bole dpt krja2 ni?

mcm best ja. nda la bosan belajar sepanjang masa huhu

~|r|a|n|d|y|~ said...

untung gila ko dpt buat part time...
dpt la juga merasa...
aku ni???
dala jauh dr kangar...
kami x dibenarkan buat part time which is sux i think...
duh~

SePuLaH said...

Rahmah: Hehehe...Ok la RM 100+. Km ada sorang pensyarah yang urus part time student. Lagipun aku punya fakulti ni berkaitan dengan perhotelan. Senang la sikit.

Randy: Tukar la universiti. Hahaha..Ai, SUKSIS is a part of part time what?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...