Thursday, July 30, 2009

Cabaran sa-orang salesman


Fuh...Sudah dua hari aku menceburkan diri menjadi seorang part time salesman Celcom, jual sim card U.O.X dan S.O.X. Pulangan? Usah kau tanya, barulah aku terasa bagaimana sukarnya menjadi sa-orang jurujual. To face with rejection, hundred of times but yang paling menyampah bila anda tidak diendahkan, sedikitpun memberi isyarat "Tak mahu" pun ngak ada... Ku lempang ko karang baru kau tau. Kasi chan la, costumers always right.

Mungkin esok adalah hari terakhir aku bergelar sa-orang jurujual. Huhuhu...Belajarlah rajin2. Jangan jadi jurujual kalau mau kerja senang lenang.

10 comments:

Unknownlyknown said...

Haa, ko ingat kerja ku selama ni senang? Bulum jual postpaid lagi hahaha

ruffey said...

hehe. ko kena jumpa aku tuh, aku la yg plg sopan kalo berhadapan dgn salesman nih.

sambil tersengih, "oh tak, terima kasih"

ehehe

Saleema Matusin said...

e'eh bukan dlu ko pn g2 ka...
ko bt bodo jak ngan salesman2 2..
br kau tau..wawa

SePuLaH said...

Ala...Tp not bad la. 3 hari, aku punya komisyen RM 100...Ok la tu kali.

Saleema: Cis,mana da. Aku kasi isyarat xmau dgn senyuman manja lagi

Ruffey: Hahaha...Ba nanti ah aku pg Indon jd jurujual dsana.

Usher: Ya. Aku ingat senang. Hahaha

Unknownlyknown said...

Senang saja be ahh.. Kawanku mlm siap minum lg, bisuk keja smbil mabuk. try la postpaid kalo berani hehehe

SePuLaH said...

Tau..Mimang susah. Tp ni snang la.Td aku kerja lagi. Kurang dari 6 jam suda dpt 20 costumer.Hehehe...

Unknownlyknown said...

baru 20 org..ahh.. aku satu poli dgn satu matriks lg. Hoooo

~|r|a|n|d|y|~ said...

(rofl)
btul ckp saleema...
dlu pun kko mcm tu kali~

SePuLaH said...

Ya...Aku pun rasa macam tu. Sbb jurujual selalunya memberi impresi yang negatif. Selalunya dorang paksa2 kita beli. Memang rimas.

Paling benci bila lalu depan rumah urut di Bukit Bintang, sepanjang jalan tu la mau jual servis urut kaki. Nasib x paksa-paksa.

SePuLaH said...

Sekarang gue sadar...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...