Tuesday, February 9, 2010

Baju Gay, Pendatang Asing, atau Mafia???


Ini adalah baju yang aku pakai ke kelas pagi tadi. Alkisahnya sebab nak berurusan di pejabat sebab nak mintak approval dari bahagian kewangan fakulti lepas kelas nanti.

Sampai saja kelas, semua orang tengok. Tidak kurang ada yang meng "Woo-woo" macam anjing...What's wrong with my outfit?

Baju ni jenama Malaysia, Padini. Aku beli tahun lepas tapi jarang gila pakai sebab terlampau menonjol.

Sebaik saja habis kelas, datang salah seorang classmate (perempuan singa) menghampiri aku lalu berkata

"Lain kali jangan pakai baju ni" Katanya dengan muka yang serius.

Lalu aku hairan dan pelik dan weird. Tetiba pulak minah ni. Gelpren aku pun xda la sampai suruh aku itu ni.

"Kenapa pulak?" Aku bertanya pada perempuan itu

"Sebab macam GAY. Ada kawan aku pakai baju macam ni. Dia GAY"

HEH! Bila masa pula baju ni ditulis "HANYA UNTUK ORANG GAY SAHAJA"? Everybody can wear this la..Even if I'm GAY and I wear this GAY shirt, so what? Did you pay for it?Hm...?

Lepas tu Wani pula berkata "Ei u pakai baju ni macam pekerja asing la..Macam orang Nepal je"

Masih tersentap dengan kenyataan perempuan singa tadi, aku tidak mengendahkan teguran Wani sebab hanya dia seorang sahaja berpandangan sedemikian.

Okey secara ringkasnya ni comment2 dari beberapa orang yang lain:
- Alfairez dan Redha : Very exotic
- Zati : Cantik shirt ni. I like
- Eli : Baju ular
- Iqbal : Wow cantik baju macam Mafia
- Emilia : Berani kau pakai baju macam ni!!!

But I like this shirt. I like what I like when I like it and I like to like myself!!! I think it looks stylish. But only people around me mostly couldn't accept fashion. Fashion is something bizarre for them I guess...

What do you think?

8 comments:

I-AM-NURI said...

hahahahah..
menarik entry ni..
sebenarnya masa ko masuk,
dorg "woo woo" especially budak laki sbb dorg kata macam baju "tunjuk langit" aka mcm baju pegi kelab..
hehehe..
ala-ala Friday Nite Fever gitewwww..
hehehe..

but hey !

u look cool ! seriously !

relax je.. yg penting diri sendri puas hati.. ko nak puaskan hati org? xperlu !

XD

AdiE said...

most important is, u feel comfortable with ur outfit dude...

~daniel adie~

SePuLaH said...

Nuri: Haha...tu la Talib pun tegur dari tadi pagi. yeah kau tahu tak siapa perempuan singa yang aku maksudkan? Hahaha

Adie: I'm comfortable. Thank you. But I used to listen and considered what other people said about be. That's my weakness.

I-AM-NURI said...

mcm tau je..
hihihihihih..
kenapa ko gelarkan SINGA ??
hahahahahah..
XD

baju yg org jarang2 pakai ni best di tengok sesekali..

:)

You can call me BizkuT... said...

yeah~ it is really exotic...but...it can be more stylish with some touch up of the outfit itself... ngeee...it is an art!

You can call me BizkuT... said...

SINGA! I got it!! She is THE SINGA! ahahakz...

Unknownlyknown said...

lelaki2 tu woo woo sbb diorang suka ko laa.. nmpak perut gitu..

hard_die said...

aku rasa klu aku yg pakai msti lg mantap.. semua mata memandang penuh cemburu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...