Saturday, January 24, 2009

Movie Best...

Baru-baru ini, ada promosi WiMax di depan kolej jati. FYI, WiMax merupakan perkhidmatan internet jalur lebar berkelajuan tinggi...So, kuli-kuli syarikat ni (P1-further info, http://www.p1.com.my/) pun buat la promosi untuk melariskan produk mereka yang baru sahaja menapak di pasaran.

"Bang, boleh cuba bang. 15 hari free. Kalau tak nak, boleh pulangkan balik. Tak payah bayar. Boleh try bang" Salah seorang kuli syarikat tersebut cuba memujuk aku supaya ambi modem wireless tersebut.

FREE????

Yes. Peluang keemasan. Namun, aku cuba berlagak pandai

"Takpe la bang. saya dah guna celcom broadband." Hahaha...Bila masa la aku ada broadband.

"Takpe bang. Boleh compare bang. Ni macam survey. Kita bagi abang cuba dulu, kalau tak puas hati boleh return"

Maka, aku pun tanpa berfikir panjang ambil la. Dipendekkan cherita, aku pun guna internet dengan sepenuh hati.Dipendekkan lagi cherita, aku ada download 1 movie bertajuk "The curious case of Benjamin Button". Rasanya belum keluar pawagam lagi...Best...Korang tengok la eh...

Secara ringkas, filem ni mengisahkan kehidupan seorang lelaki bernama Benjamin Button dari 'tua' seehingga 'muda'. Faham?Begini, benjamin dilahirkan dalam keadaan wajahnya menyerupai seorang tua. Namun, lama kelamaan, sesudah dia meningkat dewasa, wajahnya kelihatan makin muda dan muda. Last2, time dia tua, dia jadi baby semula...

Interesting right??



Sekian...kekekeh.

3 comments:

bighorn_king@MOHD YUNUS KASIM@ said...

Askum..jadi pek..mana 1 laju?broadband ka w1max?hehehe..harga brapa?

ruffey said...

kuang ajaq jee hahahah

Mohd Noor Saifullah Bin Haji Alidin said...

WiMax..Hehehe..Rasanya la.Cuma, modemnya buruk, besar, modem mesti taruh tepi tingkap. Gerak sikit, line hilang. Liputan belum luas. Tapi youtube bole tahan la.Lancar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...